Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

GEWEEST 04/09 | 14:00 | Grondslag @ Cultura Nova

4 september 2022 @ 3:00 pm 4:00 pm

€12,50

Hoe ben jij geworden wie je bent? Welke gebeurtenissen in jouw leven hebben je gevormd tot hoe je er vandaag de dag bij loopt? Voor ons als dansers was het moment dat we verliefd werden op een bepaalde dansstijl heel belangrijk: dit was het begin van een professionele danscarrière. Voor Heerlen was een veel groter moment tekenend: de bouw van een kolenmijn die de complete stad heeft gevormd.

Tijdens Cultura Nova maakt 20Hertz in vijf dagen een nieuw stuk: ‘Grondslag’, wat op zaterdag 3 september om 20:00 in première gaat in Cultuurhuis Heerlen. We duiken deze week in het verleden en onderzoeken wat ons gevormd heeft tot wie we zijn. We laten ons inspireren door het mijnverleden dat Heerlen heeft gevormd tot de stad die we kennen en zoeken de raakvlakken op tussen de stad en ons dansgezelschap.

Met Grondslag gaat 20Hertz terug naar de basis van ons dansgezelschap. Alle dansers hebben een achtergrond in de urban dansstijlen. Deze stijlen zijn rauw en ondergronds, maar zijn de fundering voor het danslandschap zoals deze op dit moment kennen. Elementen uit deze stijlen versmelten met het mijnverleden van Heerlen op het podium. Verwacht explosieve energie, visuele elementen, maar vooral een dansvoorstelling die je niet snel vergeet. 

Sittarderweg 145
Heerlen, 6412 CD Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie